Återhämta dig efter träningen

All träning är bra träning och det är bättre med lite träning än ingen alls. Det finns många olika träningsformer att välja bland. Välj det du själv tycker är roligt, då är det större chans att du tränar. Men i din träningsrutin ska du även lägga in återhämtning.

Försök hitta någon annan sysselsättning där hjärna får arbeta med något annat. Det kan vara att pyssla med att göra egna smycken eller liknande. Skaffa dig det du behöver för din återhämtning.

Vila

Vilopauser mellan träningspassen är en del av en bra träningsrutin. Utan regelbunden vila mellan passen bryter du ned kroppen istället för att bygga upp den. Det bästa vilan är att ta det lugnt och att sova och även att fylla på med bra mat. Du kan också yoga vilket också är lugnande för kroppen. Att bara chilla i soffan och göra något du tycker om duger bra. Vistas i naturen är bevisat bra både för sinne och kropp.

Bra andning

Att göra andningsövningar varje dag är också viktigt för din hälsa. Det lugnar kroppen och ger mer syre till blodet och cellerna. Det är också bra andas rätt under träningen för att få mer syre till blodet och orka mer. Djupandning bidrar till lugn och harmoni. Det finns många olika andningar att välja bland. Men den enklaste att lägga handen på magen och dra ner luften ända ner till magen. Magen kommer röra sig om du gör rätt.