Den viktiga träningen

Oavsett om du håller på med någon idrott som exempelvis orientering så är träningen det absolut viktigaste för dig. Vi har allt mer stillasittande arbeten och att röra på sig innebär inte att du ska bli elitidrottare utan försöka röra på dig mer än vad du vanligtvis brukar göra.

Försök att hitta någon träningsform som passar dig. Det kan vara löpning, simning eller något annat där du regelbundet för röra på din kropp. Se till att skaffa sköna plagg som du använder då du tränar. Om du är stor supporter av Liverpool så kan du kolla in Sam Dodds för att hitta de officiella träningskläder för det laget. Kan tro att polarna blir avundsjuk om du kommer till din träning iklädd Liverpools officiella träningskläder.

Lägg upp din träning i ett schema som passar dig och din livssituation. Börja försiktigt kan vara en bar tanke om du inte tränat allt för mycket innan. Det är bättre med ett lugnt tempo så din kropp hinner vänja sig med att röra sig. Allt eftersom du förbättrar din kondition så kan du öka och tärna mer. Se också till att få in vilodagar i ditt träningsschema. Det är viktigt att kroppen hinner återhämta sig och bygga upp det du tränar.

Se även till att du värmer upp ordentligt inför varje träningspass. På detta sätt så kan du minimera riskerna för att du skadar dig. En uppvärmd kropp klarar av träningen mycket bättre än en ouppvärmd. Se även till att du stretchar efter du tränat. Dina muskler vill gärna dra ihop sig efter de har fått sig en omgång. Genom att sträcka ut dessa så kommer det att kännas mycket bättre i efterhand. Lycka till med din träning.