Orientering – en växande idrott?

Trender kommer och går, oavsett om det gäller vad du ska ha på dig, stoppa i dig eller hur du ska hålla kroppen i trim. Crossfit, triathlon och zumba har varit de senaste årens trendigaste sätt att hålla igång kroppen på. Nu är det orientering som börjar bli populärt igen i Sverige. Intresset för att springa i skogen med karta och kompass växer lavinartat!

Det lummiga och välväxta skogs-Sverige har naturligt berett väg åt den fria orienteringssporten. Att springa i skogen och leta röd-vita kontroller lockar just nu fler träningsintresserade än på länge. Om du har bilden av att orientering är något smått töntigt som toppluveklädda overallnissar sysslar med ska du tänka om – snart är det kanske du som är nästa orienteringsmästare!

Effektivt och skonsamt

Orienteringen är inte bara en lättillgänglig och billig idrott utan väldigt effektiv och skonsam. En timmes träning kan förbränna uppemot 800 kalorier samtidigt som det mjuka underlaget underlättar för kroppen. Marken är dessutom ojämn, vilket ger dig gratis hjälp att träna upp koordinationen och balansen. Att komma igång är dessutom ingen raketforskning. Att vara med i en orienteringsklubb har sina fördelar men orienteringskartor säljs på de flesta bensinstationer och bibliotek, så det är inget måste.

Allt man egentligen behöver se till är att man trär på sig ett par ordentliga skor samt klär sig efter vädret innan man beger sig ut och letar kontroller. För att göra de nödvändiga inköpen lika enkla som själva idrottandet erbjuder de flesta sportbutiker ett brett sortiment för orienteringssugna, allt du behöver göra är att klicka hem dina favoriter.

Den växande orienteringsidrotten

Att fördelarna är så pass många gör att alltfler väljer att börja orientera. Det är en effektiv och billig idrott samtidigt som den är oerhört lätt att praktisera i den natur och de förutsättningar som Sverige erbjuder. Så kravla dig upp från leran och slå följe med orienterarna ute i friska luften!