Hitta din träningsform

Oavsett om du är orienterare eller håller på med någon annan form av sport så är träningen viktig för att du ska förbättra dina resultat vid tävlingarna. Även om du inte tävlar så är det viktigt att du hittar din träningsform för träning är viktigt för oss alla oavsett vår ålder eller om vi tävlar i någon sport.

Träna med vikter

Vissa gillar att träna på gym och lyfta vikter eller träna med olika maskiner. Har du inte den tids som krävs för att ta dig iväg till gymmet kan du bygga upp ett eget hemmavid, kolla in Gymkompaniet så hittar du det du behöver för att fylla upp ditt hemmagym. Du behöver inte köpa allt på en gång utan börja med ett par hantlar och något mer som du känner kan vara en bra start i ditt hemmagym. Allt eftersom så kan du införskaffa lite mer produkter för att utöka och kunna träna mer flexibelt.

Löpning

Som orienterare så vet du att löpning är en bar träning för att stärka konditionen. Alla har inte förmågan att ge sig ut i löpspåret och då kanske ett löpband hemma kan fungera lika bra. Det kräver att man är förberedd innan man ger sig ut och börja springa. Expressen skriver en bra artikel och ger tips vad man bör tänka på som nybörjare inom löpning. Har du hållit på ett tag med löpning så vet du nog det mesta redan, det kan dock vara bra att färska upp minnet något och se om man skaffat sig bra träningsrutiner.

Simning

Simning kan vara en av de mest skonsamma träningsformer som finns, då det inte egentligen blir någon som helst form av belastning på din kropp. Du kan däremot få upp relativt hög puls genom att pressa dig när du simmar. Det är många muskelpartier som får sig en genomkörare vid simtärning och om du känner att detta vore något så ta dig till din närmaste simbassäng och prova på för att se om det kanske är simning som är din träningsgrej.